facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close

Tuesday, 25 October 2011

Info - Perkosaan Visual Dan Anda Perlu Tahu Bahayanya!!!!

Apa itu PERKOSAAN VISUAL??
adakah korang tahu apa yang dimaksudkan diatas itu?? TAHU?? atau TIDAK??
jika anda tidak tahu.... Hanya gambaran gambar ini sahaja yang boleh beri perjelasan yang amat amat dan amat JELAS pada korang. dan ini yang aku nak maksudkan??


Adakah kamera ini yang cuba aku maksudkan?? ini hanya kamera kadbod sahaja dan kamera ini tak mampu tangkap walaupun 1 gambar pun dan tak bleh save memory. apa sebenarnya yang aku nak maksudkan dalam cerita kita adalah CERMIN.

jangan tgk tikus tu buat hensem pula?? 
lihat pada cerminnya..

PERHATIAN KEPADA SEMUA KAUM  WANITA 
( PERKOSAAN VISUAL )


Aku cuma nak bagitahu korang bahawa ada 2 cermin yang perlu kita tahu. salah satunya adalah 

Cermin 2 arah 

Maklumat penting : Sekiranya jari anda ditujukan terus kepada cermin tidak akan ada jarak dengan bayangan ( AMAT RAPAT )

Cermin Biasa

Maklumat penting : Sekiranya jari anda ditujukan terus kepada cermin terdapat jarak dengan bayangan. ( ADA RUANG ATAU GAP )

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati.

Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST  KUKU JARI)

Letakkan hujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST  KUKU JARI". Tidak perlu membayar. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL

 Para wanita: Sila beri tahu teman-teman anda yang lain.

 Para lelaki: Sila beri tahu isteri, anak perempuan atau teman wanita anda..






loading...