facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close

Saturday, 10 June 2017

Mayang Sari Resort Port Dickson, Resort Penuh Misteri


Mayang Sari Beach Resort terletak di Port Dickson. Admin tak tahu sangat pasal tempat ini tetapi bercerita mengikut apa yang dibaca. Sebelum ini, projek resort ini tergendala untuk lebih dari 5 tahun tanpa sebab. Mungkin kerana tanah lokasi tersebut 'keras'. Kenapa tempat tu keras? Dikatakan dulu tempat itu tanah perkuburan. Jadi mereka korekkan dan alihkan kesemuanya ke kawasan lain tapi tak tahu di mana. Ramai orang terpaksa tinggal di Resort ini kerana ini antara yang paling murah tetapi ramai yang mengadu pernah dikacau. Di bawah ini terdapat TIGA cerita pengalaman ngeri di Mayang Sari :

CERITA PERTAMA by aben


One day,
aben with my family join satu Family Day dekat PD.So dekat sini kitaorang check in dekat satu hotel.Hotel ni nama dia M****g Sa**.This place kalau tengok dari jauh memang dah boleh expect yang tempat ni ber'HAN'.

So,
after check ini,kitaorang pun naik tingkat 7 untuk masukkan barang and bersiap-siap untuk lunch dengan family lain yang join.Masa sampai je tingkat 7 ni,zzzuuuppp! bulu roma mencanak.Hati pun rasa tak sedap.Lagipun aben ni kiranya ada 6 sense lah.Boleh tengok benda-benda ni.Takut jugak kalau-kalau terserempak dengan mana-mana makhluk ALLAH yang tak boleh describe kehodohan dia ni.

Nombor room kitaorang tak silap aben 703 sumthin lah.So before arrive dekat this room,kitaorang kena lalu depan 2 room yang dikosongkan.So that room kita boleh nampak apa yang ada lah dekat dalam tu.Tengok rumah tu dari luar pun dah tahu berhantu.

Akhirnya,kitaorang sampai dekat bilik 703 tu.Masa masuk,Ya ALLAH! terkejut beruk tengok keadaan bilik tu.Kotor nya Nauzubillah! Kitaorang buat biasa je and didn't expect that sumthin will happen lah.Masa masuk room tu,ada jugaklah baca-baca sikit.

So the whole day,kitaorang ikut activities yg dianjurkan.Till night,kitaorang ada BBQ dinner.Lepas makan-makan,kitaorang naik balik ke bilik kitaorang untuk tidur.So, macam biasa,untuk sampai room kitaorang, mesti kene tempuh that 2 room yang kosong itu.Yang peliknya, masa kitaorang sampai kat situ(waktu siang) pintu one of the room tertutup.Bila sampai malam,terbuka pula.So, masa tu memang fikir yang positive je lah.

Masuk bilik,aben ngan my sis cakap lah pasal room itu.Kenapa pulak terbuka? Sebab nak kata angin this hotel menghadap laut.Tapi pintu-pintu dia menghadap tempat lain.Kira bertentangan lah.Memang pelik.Lepas borak-borak.My mum call me then dia kata dia tak boleh sembahyang dekat dalam bilik dia coz dia rasa macam ada something dok perhatikan dia dari belakang.At last,my mum pun sembahyang dekat luar.

Sementara tu,aben dgn my sis duduk dalam bilik dan dengar lagu.After my mum dah habis sembahyang,aben pun keluar tengok tv dengan my sis.dalam 11 lebih,kitaorang pun tidur.

Tiba-tiba masa tengah tidur,aben terdengar my mum punya bilik macam dibukak.So aben pun jenguklah kat luar kalau-kalau my dad nak tengok tv ke apa.Sebab tak dapat tidur masa tu.Tengok-tengok tak ada orang.Time tu just fikir yang itu just perasaan aben je.Lepas tu,aben terdengar pula orang dok seret-seret dekat atas room kitaorang.Kuat tau!.

Tiba-tiba je aben terdengar orang buka air dekat singki dekat dapur.Tengok kat luar tak ada orang.Untuk pengetahuan,malam tu aben ngan my sis tidur tak tutup pintu sebab pintu dia tak boleh tutup.Pelik betul hotel ni.So aben rasa takut jugaklah tengok air tu melimpah-limpah.Aben beranikan diri untuk tutup air tu.Pastu tidur.Esoknya, my sis tanya kat aben kot-kot malam tadi aben ada pergi toilet ke tak.

Sebabnya,dia terdengar orang curah air dekat JAMBANS dalam toilet tu.So dia pergilah jenguk.Dari luar,dia nampak bayang-bayang putih.Sebab pintu toilet tu transparent sikit.Dia buat tak tahu ajelah lepas tu.Aben agak terkejutlah sebab bila masa pulak aben pergi toilet tu.??? So hari kitaorang nak check out tu,

aben saja je duduk dekat bilik my mum.Tidak kusangka,tiba-tiba ja ada orang berpakaian serba putih menjenguk ke arah aben yang tengah baca komik sambil terlentang atas katil dari dalam toilet.Aben pun buat-buatlah tak nampak.So, aben pun berdiri dengan niat untuk cabut lari.Sambil-sambil tu, mata aben konon-konon baca komik and at the same time carik pintu keluar.Masa aben keluar,dengar jugaklah suara lelaki garau gelak-gelak kecil.Nak kata my dad,lain betul cara gelak dia.

So,after kitaorang check out,Kitaorang pun story-storylah dalam kereta pengalaman masing-masing.
CERITA KEDUA

One of them start the story.So this guy kata,waktu tu dia balik dari swimming pool sorang-sorang(waktu senja).Masa naik lif,dia terdengar setiap tingkat macam budak menangis kuat.Masa naik tingkat 2 dia kata ok lagi lah sebab mungkin budak yang menangis tadi menangis terlalu kuat.So sampai tingkat 3,4,5 dan 6.Masih sama tangisan tadi kuatnya.So lepas this guy keluar dari lif.Ada budak pintas dia dari belakang and tanya this guy pasal mak dia.

This budak kata, "Abang,mak mana?".Then this guy ingat yang budak ni mungkin sesat.So dia tanyalah dekat budak itu dekat mana bilik dia.Budak ni kata dekat atas.So dia refer kepada tingkat 7.So this guy pun temankan budak itu tadi naik tingkat 7.Lepas tu,this guy tanya lagi dekat mana bilik dia.Budak tu tunjuklah ke arah satu buah bilik yang kosong itu.Sepertimana yang aben ceritakan sebelum ni .Masa itu,this guy tak sedar yang itu bilik kosong.Lepas dia patah balik nak naik lif.Baru dia teringat yang bilik itu kosong.Dia teringat sebab my mum bagitahu dekat dia masa Lunch tengahari tu.So dia tengoklah bilik tadi.Tengok-tengok "BUDAK" itu.HILANG
CERITA KETIGA

Kejadian ni berlaku at the same night.Lelaki juga yang mengalami benda ni.So malam itu,mamat ini tengah duduk kat luar konon-konon hirup udara segar.Tiba-tiba dia macam terpanggil untuk pergi tengok satu room ini(katanya).Dia tengok dari luar ada AMOI CANTIK sedang duduk dekat balconi sambil rambutnya dibuai-buai angin dan baju putihnya bertiup ala-ala dalam filem Titanic.

Kebetulan,room itu bersebelahan dengan room yang dia duduk.So dia pun tanpa melengahkan masa pergilah masuk room itu dengan niat dapat melihat wajah Amoi tadi dengan jelas sambil meng"usha" si Amoi tadi.Sebaik sahaja dia tiba di balconi dekat room dia(imagine sendiri eh!).Dengan tidak sengajanya di terlihat amoi itu berterbangan pergi. 
loading...